vrijdag 12 februari 2010

Er is veel gebeurt, het af gelopen jaar in vele opzichten.April 2010
Hier eindelijk weer een update van de laatst werkzaamheden, het is al weer veel te lang geleden dat ik mijn blog heb bijgewerkt maar er is veel gebeurt het af gelopen jaar in vele opzichten.

Ja, er is super hard gewerkt aan het huis en vooral de "tuin" dus genoeg te melden. Maar door het ziek worden en plotseling overlijden van mijn Moeder is er een donkere schaduw gevallen over mijn zonnige Frankrijk droom. Veel meer wil ik er niet over kwijt, maar nu bijna 10 mnd later heb ik pas weer een beetje zin om weer eens wat te schrijven.

De laatste nieuwe oude aanwinst onze graafmachine is gearriveerd dus eindelijk kunnen we diverse puin hopen op ruimen en we hebben nu dus al menig aanhangertje vol weg gebracht. Ook zijn we begonnen met het graven van de put voor het zand vilter dat na de foss moet komen omdat we zo dicht bij de rivier zitten. Het moet 8 bij 5 m groot worden van plusminus 1m diep dus dat zijn heel wat kuub. De bovenste laag bestond vooral uit afval, de vuilnis belt van Guimalet dus, emmers vol glas, plastic en oudijzer en niet te vegeten nog meer dakpannen en stenen van de omgevallen muren. Je koop en ruïne en dat merken we dus nu nog steeds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Over mij en ons Giga Project Guimalet

Mijn naam is Saskia Jacobs en ben van 1956. Ik voel me nog jong en dynamisch maar soms, vooral na het klussen, voelt het toch wel anders. Het opknappen van onze "Ruine" is mij grote passie. Ik woon en werk in Eindhoven en voor een deel ook al in Frankrijk. Samen met mijn vriend en nog enkele vrienden(die het nog zie zitten) werken we al jaren, in de vakanties, aan onze watermolen in de Perigord.
We doen zo veel mogelijk zelf, dit niet in de laatst plaats om zoveel mogelijk klussen te klaren binnen ons budget.
Kijk ook even op http://www.lizart.nu/ voor mijn Creatieve vakanties in Frankrijk

Altijd in voor tips

Ik hoop op dit blog ook kennis en info mbt het opknappen uit te kunnen wisselen met andere huizen opknappers in de Dordogne. Ben altijd in voor tips en handig weetjes, adressen enz. Voel je je ook jong en dynamisch en weet je echt van aanpakken? Neem dan kontact op of laat een berichtje achter wie weet kun je een weekje komen helpen in ruil voor kost en in woning of gratis camperen. Zoals je op de foto's kunt zien is het hier prachtig.

Onze tuin 2010

Onze tuin 2010

Het Kleine Huisje met nieuw dak nieuwe schoorstenen, nieuwe goten en nieuwe ramen,Yeesss !!!

Het Kleine Huisje met nieuw dak nieuwe schoorstenen, nieuwe goten en nieuwe ramen,Yeesss !!!
Laatste stand 2008

Prachtige muren eidelijk schoon

Prachtige muren eidelijk schoon

Niet bang om je handen vuil te maken

Voor deze zomer ben ik opzoek naar metselaars of mensen die goed kunnen voegen Franse natuurstenen muren. (zie foto)Niet moelijk maar we hebben wel redelijk wat m2. De betonmolen staat al klaar!
Ben je iemand die echt van aanpaken weet dan ben je van harte welkom ! Op bassis van kost en inwonig, we eten buiten in de buiten keuken. Er is een primitieve buiten doucht, wel met warm water. Maar natuurlijk heerlijk bubbelen in de waterval is veel leuker en goed voor de spiertjes. Je kunt ook lekker zwemmen in de rivier (Prive) Na gedane arbeit is het goed rusten. Lijkt het je wat laat even iets weten, dan kijken we of het klikt! voor contact ga even naar http://www.lizart.nu/ of email info@lizart.nu

Even uit puffen bij de rivier

Even uit puffen bij de rivier

Met Papa op de dam even genieten van de koelte vanhet water

Met Papa op de dam even genieten van de koelte vanhet water
Bedankt lieve Papa & Mama voor jullie nooit ophoudende liefde en steun in het leven! Zonder jullie speur neuzen hadden we dit Paradijsje nooit gevonden, merci

Dak kapel kleine huisje bijna af

Dak kapel kleine huisje bijna af

Dak kapel af Yes eindlijk

Dak kapel af Yes eindlijk