maandag 21 februari 2011

Droom(huis)of nachtmerrie

Welkom op mijn Blog, hier kun je de laatste ontwikkelingen van onze ruïne in de Dordogne volgen. De Ups en Douwns, droom(huis)of nachtmerrie. Maar eerst natuurlijk hoe het allemaal begon.......Hier onder zie je de foto van onze waterval 1996, waardoor we meteen verliefd werden op de plek. En kort daarop, in een staat van totale verstand verbijstering, een bood deden op La Ruine de Guimalet.

Groetjes een echte Frankrijk gek!

Over mij en ons Giga Project Guimalet

Mijn naam is Saskia Jacobs en ben van 1956. Ik voel me nog jong en dynamisch maar soms, vooral na het klussen, voelt het toch wel anders. Het opknappen van onze "Ruine" is mij grote passie. Ik woon en werk in Eindhoven en voor een deel ook al in Frankrijk. Samen met mijn vriend en nog enkele vrienden(die het nog zie zitten) werken we al jaren, in de vakanties, aan onze watermolen in de Perigord.
We doen zo veel mogelijk zelf, dit niet in de laatst plaats om zoveel mogelijk klussen te klaren binnen ons budget.
Kijk ook even op http://www.lizart.nu/ voor mijn Creatieve vakanties in Frankrijk

Altijd in voor tips

Ik hoop op dit blog ook kennis en info mbt het opknappen uit te kunnen wisselen met andere huizen opknappers in de Dordogne. Ben altijd in voor tips en handig weetjes, adressen enz. Voel je je ook jong en dynamisch en weet je echt van aanpakken? Neem dan kontact op of laat een berichtje achter wie weet kun je een weekje komen helpen in ruil voor kost en in woning of gratis camperen. Zoals je op de foto's kunt zien is het hier prachtig.

Onze tuin 2010

Onze tuin 2010

Het Kleine Huisje met nieuw dak nieuwe schoorstenen, nieuwe goten en nieuwe ramen,Yeesss !!!

Het Kleine Huisje met nieuw dak nieuwe schoorstenen, nieuwe goten en nieuwe ramen,Yeesss !!!
Laatste stand 2008

Prachtige muren eidelijk schoon

Prachtige muren eidelijk schoon

Niet bang om je handen vuil te maken

Voor deze zomer ben ik opzoek naar metselaars of mensen die goed kunnen voegen Franse natuurstenen muren. (zie foto)Niet moelijk maar we hebben wel redelijk wat m2. De betonmolen staat al klaar!
Ben je iemand die echt van aanpaken weet dan ben je van harte welkom ! Op bassis van kost en inwonig, we eten buiten in de buiten keuken. Er is een primitieve buiten doucht, wel met warm water. Maar natuurlijk heerlijk bubbelen in de waterval is veel leuker en goed voor de spiertjes. Je kunt ook lekker zwemmen in de rivier (Prive) Na gedane arbeit is het goed rusten. Lijkt het je wat laat even iets weten, dan kijken we of het klikt! voor contact ga even naar http://www.lizart.nu/ of email info@lizart.nu

Even uit puffen bij de rivier

Even uit puffen bij de rivier

Met Papa op de dam even genieten van de koelte vanhet water

Met Papa op de dam even genieten van de koelte vanhet water
Bedankt lieve Papa & Mama voor jullie nooit ophoudende liefde en steun in het leven! Zonder jullie speur neuzen hadden we dit Paradijsje nooit gevonden, merci

Dak kapel kleine huisje bijna af

Dak kapel kleine huisje bijna af

Dak kapel af Yes eindlijk

Dak kapel af Yes eindlijk